x

finale u kataru

Argentina je svjetski prvak u nikad boljoj finalnoj utakmici prvenstva!

Argentina je večeras postala prvak Svjetskog prvenstva održanog u Kataru. Nikad napetija i bolja finalna utakmica, usudili bi se reći svi ljubitelji fudbala. Penali su odlučili pobjednika.

Argentina je povela 1:0. u 23. minuti Strijelac je Lionel Messi. Sigurno je realizirao kazneni udarac, Lloris je otišao u krivu stranu. 

U 36. minuti Argentina je povela sa 2:0. Strijelac je Angel Di Maria! Brzi napad Argentine, Messi je na centru dodao Alvarezu, a on izbacio Mac Allistera koji je u punom sprintu krenuo prema golu. Zatim je Mac Allister sjajnim dodavanjem pronašao Di Mariju, koji koristi zicer i povećava vodstvo Argentine.


Francuska se vraća na 2:1 u 80. minuti. Strijelac je Kylian Mbappe. Pročitao je Martinez njegov penal, bio je na lopti, ali udarac je bio presnažan da ga obrani.

Drama se povećala u 82. minuti kad je Francuska zabila za 2:2! Opet Kylian Mbappe. Odlična akcija Francuza, Mbappe i Thuram odigrali su dupli pas, a nakon Thuramovog dodavanja glavom Mbappe je sjajno zahvatio loptu i matirao Martineza. 


Potom su počeli produžeci. 109. minuta i Argentina vodi 3:2. Drugi gol Lea Messija! Još jedna dobra akcija Argentinaca. Lautaro je pucao, Lloris odbio, a Messi odbijanac gurnuo u gol. Skoro je to na liniji očistio Upamecano, ali je lopta već cijelim obujmom prešla crtu kad ju je on izbio.


116. minuta i penal za Francusku! Mbappe je šutirao izvana, a Montiel je rukom blokirao udarac. Montiel je zbog toga dobio i žuti karton.


118. minuta i 3:3! Hat-trick Kyliana Mbappea. Poslao je golmana u krivu stranu iz penala!

Produžeci su završili sa 3:3, a tituli osvajača svjetskog prvenstva su presudili penali.

.

.

.

.

.

.

.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.