x

Novi transfer Katalonaca

Argentinac je već isplanirao dolazak u Barcelonu na ljeto: "Igrač traži kuću u Španiji"

Barcelona ima velike planove za ljetno transfer tržište i uveliko radi na dovođenju nekoliko novih igrača.

Za sada je siguran samo Franck Kessie, koji kao slobodan igrač prelazi iz Milana i već je sve dogovorio s Kataloncima, ali bit će osim njega još nogometaša na različitim pozicijama. I dok se uglavnom najviše piše o tome ko će doći na mjesto centralnog napadača, gdje se najveće šanse daju iskusnom Poljku Robertu Lewandowskom, katalonski klub na pragu je transfera defanzivca.

Odbrana je ove sezone bila jedan od najvećih problema Barcelone, zbog čega se najviše sada i radi na dovođenju igrača u zadnjoj liniji. Katalonci bi trebali dovesti iz Chelseaja Andreasa Christensena kojem ističe ugovor s engleskim klubom, ali sada je izvjesniji dolazak Lisandra Martineza iz Ajaxa.

On je ove sezone odigrao 36 utakmica i postigao je jedan gol te upisao četiri asistencije. Ajax ga je 2019. doveo iz argentinske Defense za samo sedeam miliona eura, a ovaj defanzivac (24) sada košta oko 30-35 miliona eura.


Iako je visok samo 175 cm, radi se o izuzetnom stoperu koji može da igra i na poziciji zadnjeg veznog, a nerijetko dobija šansu i na poziciji lijevog beka.

Prema El Nacionalu, Argentinca u Barceloni vide kao savršenu zamjenu za Clementa Lengleta i Samuela Umtitija, koji će napustiti Kataloniju na kraju sezone.


Navedeni izvor javlja da je Mateu Alemany, sportski direktor Barcelone, već postigao dogovor s Martinezom, koji već traži kuću u gradu. Do transfera će vrlo vjerojatno doći, zbog dobrih odnosa dvaju klubova, ali moramo čekati na ljeto.

Argentinac nije jedini koji bi iz Amsterdama mogao put Barcelone, pošto klub pokušava da dovede i njegovog saigrača Noussaira Mazraouija, Marokanca koji je po vokaciji desni bek i na meti je mnogih evropskih velikana. I on, kao Martinez, ima 24 godine, a njegova velika prednost je ta što u junu ove godine postaje slobodan igrač.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.