x

BIO JE PIJAN I BRZO VOZIO

Armin Berberović koji je usmrtio doktoricu u Sarajevu više puta kažnjavan zbog vožnje bez dozvole!

Armin Berberović koji je sinoć na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom udario tri pješakinje prilikom čega je jedna djevojka nastradala, a jedna u kritičnom stanju, vozio je bez vozačke dozvole, zbog čega je i ranije kažnjavan.

Kako Klix.ba saznaje, Berberoviću su u prošlosti više puta izdavani prekršajni nalozi zbog vožnje automobila bez položenog vozačkog ispita i on je poznat sarajevskoj policiji po takvim prekršajima. Protiv njega nisu podnošene krivične prijave.


Do nesreće je došlo u petak u 23:30 sati u ulici Maršala Tita, a vozač Berberović (1996. godište) je u krvi imao 0,41 promila alkohola te je vozio brže od ograničenja kada je udario tri djevojke. Prilikom sudara se nije odmah zaustavio, nego je udario u saobraćajni znak, a zatim i zid.


Ubijena je mlada sarajevska doktorica Azra Spahić (1998. godište), uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Povrijeđene su još dvije djevojke, koje su u trenutku nesreće bile sa njom, od kojih je S. A. (1997.) dobila povrede opasne po život, a S. E. (2002.) teške povrede.

Berberović je nakon izvršenog uviđaja uhapšen i nad njim se vrši kriminalistička obrada. On će u zakonskom roku biti predat u nadležnost kantonalnog tužilaštva.


Međutim, ponovo se nakon tragedije postavlja isto pitanje - kako osobe bez vozačke dozvole upravljaju motornim vozilima, a pri tome su odranije poznati po takvim radnjama? Osim toga, mnogi ukazuju na to da je centar grada nedovoljno osiguran za pješake navodeći da nema sigurnosnih kamera, radara niti ležećih policajaca.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.