x

Premier liga, 36. kolo

Arsenal nakon preokreta savladao šampiona!

Večeras je na Emiratesu Arsenal u okviru 36. kola Premiershipa ugostio novog šampiona Engleske, ekipu Liverpoola, i upisao pobjedu rezultatom 2:1.

Međutim, nije dobro počelo sa Topnike koji su nakon 20 minuta igre bili u zaustatku. Robertson je kombinovao sa Firminom i potom ubacio pred gol Arsenala, a Sane u 20. minuti doveo goste u vodstvo.

Ipak, Arsenal poprilično brzo uzvraća. Igrala se 32. minuta je Van Dijk odigrao užasnu povratnu loptu ka svom golmanu, a to iskoristio Lacazette, zaobišao Alissona i pogodio za 1:1.

Do kraja prvog dijela Arsenal je uspio stići do preokreta. Ovaj put je Alisson užasno reagovao, loptu ukrako Lacazette i asistirao mladom Nelsonu koji nije propustio priliku da pogodio za 2:1.

U nastavku je Liverpool apsolutno dominirao, imao veliki broj šuteva i imao nekoliko dobrih šansi da dođe do poravnanja, ali nije uspio. Pokušavali su Salah, Mane i Alexander-Arnold, ali nisu uspijevali savladati golmana Martineza.

Sa druge strane, dobru priliku za Arsenal u finišu meča je propustio mladi Willock.

Do kraja je dakle ostalo 2:1, a Arsenal je došao do tri boda koja ga ostavljaju u igri za Evropu. Topnici su sada deveti sa 53 bodva i kvalifikacije za LE im bježe tri boda.

Treba istaći i da je bh. fudbaler Sead Kolašinac priliku za igru dobio tek u finišu, u 85. minuti, kada je zamijenio Saku.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.