x

topnici u velikoj krizi

Arsenal ponovo šokirao navijače, Frankfurt slavio u Londonu nakon preokreta

Fudbaleri Arsenala su još jednom šokirali svoje navijače porazom na Emiratesu od Frankfurta (1:2) u meču 5. kola Evropske lige.

Arsenal je propustio priliku da osvoji barem bod i osigura plasman dalje, te su igrači londoskog kluba ponovo razočarali svoje navijače. Emirates je bio po prilično prazan zbog loših igara Topnika koje su se nastavile i sinoć.

Topnici su u prvom dijelu nekako uspjeli da dođu do prednosti kada je u prvoj minuti nadoknade mrežu Frankfurta zatresao Aubameyang. Ipak, gosti iz Njemačke su u drugom dijelu bili dosta bolji.

Frankfurt je na 1:1 poravnao u 55. minuti kada je sjajan gol postigao Kamada. Isti igrač bio je u centru pažnje i desetak minuta kasnije jer je svojim drugim golom donio preokret svom timu i vodstvo od 2:1.

Arsenal je do kraja meča pokušao da dođe do boda i osigura prvo mjesto u grupi, ali to nisu uspjeli. U zadnjem kolu igraju protiv Standarda koji u slučaju da pobijedi s pet razlike ide dalje. S obzirom u kakvoj formi je Arsenal to i nije nemoguće.

U istoj grupi igrali su još Vitoria Guimaraes i Standard, a meč je na kraju završen rezultatom 1:1. Gosti su poveli u 40. minuti kada je iz penala bio precizan Lestienne, ali su domaći brzo poravnali preko Pereire što je bio i konačan rezultat meča.

Arsenal je prvi u grupi sa deset bodova, dok Frankfurt ima bod manje. Standard je treći sa sedam, a Vitoria posljednja sa dva osvojena boda.

Dosta zanimljivo bilo je i u grupi E gdje je Lazio pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 pobijedio Cluj. Rimski klub je do pobjede došao u 24. minuti kada je jedini gol na meču postigao Correa.

U ovoj grupi još su igrali Celtic i Rennes, a škotski klub je pobijedio sa 3:1. Golove za Celtic postigli su Morgan, Christie i Johnston, dok je jedini strijelac za Rennes bio Honou.

Celtic je osigurao plasman dalje i ima trenutno 13 bodova na prvoj poziciji, dok drugoplasirani Cluj ima devet. Lazio je treći sa šest, a Rennes posljednji sa jednim bodom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.