x

Emirates ostaje generalni sponzor Topnika

Arsenal završio posao vrijedan 200 miliona funti

Londonski Arsenal je danas postigao dogovor oko potpisivanja sponzorskog ugovora vrijednog čak 200 miliona funti.

Sa istekom sezone 2018/2019. isticao je i sponzorski ugovor Arsenala i Fly Emiratesa, a danas su dogovoreni uslovi po kojim će biti nastavljena saradnja kluba iz Londona sa jednom od najboljih svjetskih aviokompanija.

Arsenal je sa Emiratesom potpisao petogodišnji ugovor do isteka sezone 2023/2024., a on će biti vrijedan 40 miliona funti godišnje. To će biti drugi najbolji sponzorski ugovor u Premier ligi jer trenutno samo Manchester Uniteda na godišnjem nivou dobija više novca od Chevroleta - 47 miliona funti.

Osim toga, Emirates će po završetku sljedeće sezone osigurati dodatnih 20 miliona funti namijenjenih za potrošnju na igrače, a novi ugovor će biti finansijski bolji od trenutnog za čak 25%.

Špekuliše se da će Arsenal uskoro dobiti i novog sponzora opreme i da bi selekcije kluba iz Londona uskoro trebao oblačiti Adidas, a ne Puma. Međutim, ove informacije treba uzeti sa rezervom jer još uvijek nema nikakve potvrde da će tako zaista i biti.

Tako će Arsenalov stadion i dalje nositi ime po Emiratesu, čiji će logo krasiti dresove Topnika, a fudbaleri će njihovim avionima putovati na sve destinacije i prestižne turneje na kojim će učestvovati u narednom periodu.

Veza Arsenala i Emiratesa traje od 2006. godine, a ova kompanija prava na ime stadiona polaže do 2021. godine.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.