x

As exkluziv sa Muhamedom Bikićem posvećen bh. paraolimpijcima i kampanji #nisumirekli: Gosti Fahro i Azra Ćatović!

Novo izdanje emisije "As exkluziv sa Muhamedom Bikićem" na TV Alfa bio je posvećen bosanskohercegovačkim paraolimpijcima i projektu i kampanju „Nisu mi rekli“. Gosti su bili Fahrudin Ćatović bh. olimpijac i Azra Atagić Ćatović, voditelj projekta i kampanje koja je izazvala veliku pozornost širom Bosne i Hercegovine.


Fahro Ćatović je rođen u Brčkom 1978., a danas živi u Sarajevu. Nakon teškog ranjavanja 1993., sa samo 15 godina, preživio je obostranu amputaciju nakon koje se kreće u invalidskim kolicima. Najmlađi je dobitnik zlatnog ljiljana.

Prvi dodir sa profesionalnim sportom bio je biciklizam, zatim alpsko skijanje u kojem će, upravo, ove godine predstavljati Bosnu I Hercegovinu na Paraolimpijskim igrama.

„Mislim da ćemo osvijetlati boje naše zemlje, da ćemo opravdati sva ulaganja i očekivanja od nas. Sport je takav, nikada se ne zna. Možda koju medalju osvojimo, potrudit ćemo se, dat ćemo sve od sebe„, rekao je Fahrudin Ćatović, koji je uz, također skijaša Jovicu Goreta, te plivače Ismaila Zulfića i Nermin Memića, odbojkaša Armina Šehića, košarkašicu Biljanu Nedić i bacačica kugle Dženitu Klico, učesnik projekta i kampanje "Nisu mi rekli", a koji je pokrenuo Paraolimpijski komitet BiH.

Cilj akcije je animirati što više djece i mladih sa invaliditetom da se uključe i počne baviti sportom, te najkvalitetnijim sportistima omogućiti da predstavljaju BiH na velikim međunarodnim takmičenjima.

"Pozvat ću i druge osobe sa invaliditetom koje su zaintiresovane za skijanje, da nam se jave, rado ćemo pomoći, rado ćemo ustupiti opremu... Također i druge, u bilo kojem sportom, nek nam se jave, a pozvat ću i druge da se slikaju sa ovim natpisom 'Nisu mi rekli', kao podrška ovom projektu i kampanji“, rekla je Azra Atagić Ćatović.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.