x

Zenica

Asocijacija srednjoškolaca i Reaktiv obilježili Međunarodni dan mladih!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Omladinsko udruženje Reaktiv obilježilo je danas u Zenici Međunarodni dan mladih. U centru grada iscrtane su poruke i simboli, kojima se žele podstaknuti mlade generacije na društveni aktivizam i ohrabriti njihov ostanak u Bosni i Hercegovini.

Uz Međunarodni dan mladih zenička omladina je fleš-mob performansom svojim vršnjacima simbolično poručila „Napravi prvi korak kako bi generacija poslije tebe istrčala maraton“, a političarima jasno dala do znanja da ne namjeravaju nigdje iz svoje domovine.

„Ovim pozivamo mlade da učestvuju u društvenim aktivnostima, uključe se u projekte i inicijative i daju doprinos zajednici u kojoj žive. Na taj način će ujedno razvijati svoje vještine koje će im u budućnosti biti od koristi“, kazao je Admir Mehičić, koordinator Lokalnog, zeničkog, tima Asocijacije srednjoškolaca BiH. 


„Današnja poruka mladima glasi „Napravi prvi korak kako bi generacija poslije tebe istrčala maraton“, pa smo nacrtali simbolične korake, ušarenili smo ih, kako bi se privukala što veća pažnja. Želimo poručiti da mi imamo vremena da promijenimo stvari, kako bi bilo bolje i nama i onima koji će doći“, ističe Ajdin Kobilica, iz Udruženja Reaktiv.

Ovaj je datum ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih nacija, a ovogodišnja, međunarodna tema je „Angažovanje mladih za globalno djelovanje“.

Međunarodni dan mladih nastoji podići svijest o pravnim ekonomskim, socijalnim, obrazovnim, kulturnim i svim ostalim pitanjima s kojima se susreću mladi ljudi širom svijeta.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.