x

dugogodišnji partneri

Aston Martin slavi 100. godišnjicu Zagata s Vintage blizancima

Zagato je poznata firma iz Milana koja se specijalizovala za proizvodnju karoserija za evropske brendove. Kompanija Aston Martin je jedna od mušterija koja proslavlja 100. rođendan svog partnera s blizancima Vintage modela.

Zagato je osnovao Ugo Zagato 1919. godine te se bavio popravljanjem automobila i aviona. Aston Martin je među najvećim klijentima, a saradnja je počela pedesetih godina prošlog stoljeća kada je britanska kompanija koristila Zagatove karoserije u GT utrkama. Godine 1960. se pojavio prvi Aston Martin DB4 GT Zagato s DB4 GR karoserijom koju je olakšao i poboljšao Zagato. Od tada dva brenda sarađuju i prave sjajne mašine, a najnovije kreacije su ograničena Vanquish Family Zagato Collection i DBZ Centenary Collection kolekcije.

Kako bi se proslavila saradnja i život Uge Zagata, Aston Martin je predstavio Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged blizance. Uz dva specijalna Vantage Zagara, AF Racing AG je pokrenuo i brend R-Reforged. Vantage V12 Zagato Heritage Twins blizanci su prvi projekt ovog brenda koji posjeduje eklskluzivnu licencu Aston Martina.

Blizanci su dvije redizajnirane verzije Vantage V12 Zagata, a to su Coupe i Speedster. Bit će proizvedeno ukupno 19 Coupea i 19 Speedstera.

Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged će proizvoditi podružnica Vynamic GmbH. Prvi primjerci će biti dostavljeni kupcima u četvrtom kvartalu ove godine.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.