x

Projekt u razvoju

Aston Martinov SUV bi se mogao zvati Varekai

Nove informacije koje su stigle zahvaljujući dokumentima za patent nagovještavaju da bi SUV kompanije Aston Martin mogao dobiti ime Varekai.

Iako posjeduje modele Vulcan i Valkyrie, Aston Martin je odlučan da kupcima ponudi nešto konkretniji SUV, kompanija je potvrdila da radi na takvom modelu, koji je najavljen konceptom DBX. Poznato je da će se proizvoditi u postrojenju u St. Athanu u Velsu te da će se prodavati od 2019. ili 2020. godine. Sada možda imamo i informaciju o tome kako će se zvati.


U dokumentima za patent registrovan 10. marta se navodi da bi se novi Aston Martinov SUV trebao zvati Varekai. Kompanija to nije zvanično potvrdila, ali ovo ime slijedi dosadašnju tradiciju početnog slova "V" u imenima modela kao što su Vantage, Vanquish, Valkyrie i Vulcan. Patent je registrovan pod klasifikacijom "Putnički automobili, trkaći automobili, dijelovi i oprema za njih".


Kupci novog SUV-a će moći izabrati između nekoliko motora, a ponuda će uključivati 4,0-litarski biturbo V8 motor posuđen od AMG-a, kao i Aston Martinov vlastiti 5,2-litarski V12 motor. Direktor Andy Palmer je potvrdio dolazak i potpuno električne verzije.

Na fotografijama je koncept Aston Martin DBX.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.