x

Uzvratna utakmica

Aston Villa remizirala s Middlesbroughom i prošla u finale playoffa za Premiership, čeka je Fulham

Aston Villa je kao domaćin u drugoj utakmici polufinala playoffa za ulazak u Premiership remizirala s Middlesbroughom bez pogodaka te je zahvaljujući pobjedi u prvom susretu rezultatom 1:0 prošla u finale, a tamo je čeka Fulham.

Aston Villa je na gostovanju kod Middlesbrrougha ostvarila minimalnu pobjedu rezultatom 1:0, a jedini pogodak je postigao Mile Jedinak u 15. minuti utakmice. Bila je to solidna prednost uoči revanša, koji je odigran večeras na Villa Parku.


Međutim, u uzvratnoj utakmici su mreže mirovale, pa je Aston Villa zahvaljujući pobjedi u gostima izborila plasman u finale playoffa za ulazak u Premiership. Sporna situacija se dogodila u 87. minuti kada je za namjerno igranje rukom izvan svog šesnasterca golman domaćih Johnstone dobio samo žuti karton. 


Protivnik će Aston Villi u finalu biti Fulham, a utakmica će biti odigrana 26. maja na Wembleyju. Bh. reprezentativac Muhamed Bešić odigrao cijeli susret za Middlesbrough, imao je jednu šansu te je u 80. minuti dobio žuti karton.


Podsjetimo, direktan plasman u Premiership ranije su izborili Wolverhampton i Cardiff City.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.