x

Preuzeli lidersku poziciju

Atalanta razbila i Cagliari

Fudbaleri Atalante danas su na svom terenu pobijedili Cagliari sa 5:2 u meču trećeg kola Serije A.

Atalanta je nastavila fantastičnu Seriju i danas su na svom terenu bez većih problema pobijedili Cagliari. Domaći su poveli već u sedmoj minuti kada je nakon asistencije Palomina mrežu gostiju zatresao Luis Muriel.

Međutim, klub sa Sardinije je brzo odgovori. Cagliari je u 24. minuti uspio da poravna na 1:1 kada je nakon kornera sjajan gol glavom postigao iskusni defanzivac Diego Godin.

No, samo pet minuta kasnije bilo je 2:1. Domaći su odigrali sjajnu akciju, a prelijep gol postiže Papu Gomez. Već u 37. minuti na semaforu je bilo 3:1 za Atalantu.

Domaći ponovo lijepo kombinuju, a na asistenciju Gosensa gol postiže Pašalić. Do kraja prvog dijela Atalanta je zabila i četvrti gol, a ovaj put strijelac je bio Zapata.

Cagliari je početkom drugog dijela uspio da smanji na 4:2 golom Joaa Pedra. No, posljednju riječ imala je Atalanta koja je u samom finišu došla do petog gola preko rezerviste Lammersa.

Atalanta je prva sa devet bodova i nevjerovatno je da su u tri meča zabili čak 13 golova. S druge strane, Cagliari je na 16. poziciji sa tek jednim bodom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.