x

Remi na Wanda Metropolitanu

Atletico pokleknuo u samom finišu: Benzema pokazao zašto je prva zvijezda Kraljeva

Fudbaleri Atletico Madrida danas su na svom terenu remizirali protiv gradskog rivala Real Madrida (1:1) u okviru 26. kola španske La Lige.

Atletico je dosta bolje otvorio današnju utakmicu i to im se isplatilo veoma brzo. Domaći su u 15. minuti uspjeli da povedu sa 1:0 kada je Llorente odlično uposlio Luisa Suareza koji sjajno pogađa za 1:0.

Real Madrid je nakon toga preuzeo incijativu na sredini terena dok je Atletico većinom prijetio iz kontri. U 41. minuti Kraljevi su tražili penal nakon što je lopta nakon kornera pogodila u ruku Felipea, ali je sudija nakon što je pogledao VAR odlučio da nema penala.

Prvu ozbiljniju priliku u nastavku vidjeli smo u 53. minuti kada je Carrasco bio u prilici, ali je Courtois to odbranio. Dvije minute kasnije pokušao je Suare, no i ovaj put golman Reala sjajno brani.


Real Madrid je najbolju šansu u ovoj utakmici imao u 80. minuti. U šansi je bio Karim Benzema koji je zaprijetio u dva navrata, ali je Jan Oblak maestralno odbranio njegove udarce.

Benzema je pokušao i dvije minute kasnije iz slobodnog udarca, ali je Oblak i ovaj put bio siguran. Međutim, dvije minuta kasnije treća sreća za Benzemu.


Francuski napadač je odigrao sjajan dupli pas s Casemirom i izašao je sam na gol Atletica i ovaj put rutinski pogodio za 1:1 i tako donio važan bod svojoj ekipi u borbi za titulu.

Atletico je ostao prvi sa 59 bodova, dok je Real Madrid treći sa 54 boda. Ovom remiju najviše se raduju u Barceloni jer su oni drugi sa 56 bodova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.