x

liga evrope

Aubameyang junak Arsenala, Hoffenheimu i Napoliju nije bilo spasa!

U terminu od 18:55 odigrane su neke revanš utakmice 1/16 finala Lige Evrope u kojima je viđeno nekoliko velikih iznenađenja.

Arsenal je u prvom meču odigranom u Rimu kao gost remizirao sa Benficom, ali je malo nedostajalo da ga u potpunosti uprskaju.

Topnici su remizirali u revanšu odigranom u Atini (2:2), a večeras ih je golov u posljednjim trenucima spasio sjajni Aubameyang.

Početak je bio kao iz snova za tim Mikela Artete. Aubameyang ih je doveo Arsenal u vodstvo u 21. minuti, a u smiraju prvog dijela igre poravnao je Goncalves.


Potpuni preokret Benfici donosi Rafa Silva, no brzo stvari na početak vraća Tierney.

I kada se mislilo da će Topnici ispasti zbog gola manje postignutog u gostima, na scenu je stupio Aubameyang koji se sjajno snalazi pred golom i glavom pogađa za 3:2 svog tima i prolaz dalje.

Sa druge strane Hoffenheimu nije bilo spasa.

Njemački tim je u prvom meču odigrao solidnih 3:3 na gostovanju kod norveškog Moldea, koji je večeras napravio pravo malo čudo.


Slavili su sa 2:0, a oba gola postigao je Eirik Ulland-Andersen.

Tim iz Sinsheima je napadao svim silama, ali do gola nije uspio doći pa je njihova epizoda u Evropi ove sezone morala biti okončana.

U ostalim mečevima vrijedi izdvojiti prolazak Ajaxa protiv Lillea i novu pobjedu Kopljanika 2:1, nedovoljnu pobjedu Napolija protiv Granade od 2:1, kao i eliminaciju RB Salzburga od Villarreala.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.