x

Počinje prodaja

Audi predstavio TTS Competition Plus

Kompanija Audi je za kupce u Evropi predstavila model TTS Competition Plus.

Audijev 2,0-litarski benzinski motor u modelu TTS Competition Plus razvija 315 KS te parira drugim modelima visokih performansi iz Volkswagen Grupe kao što su Golf R, Tiguan R i Arteon R/Arteon R Shooting Brake. Ovaj trio ima 420 Nm obrtnog momenta, a u slučaju Audija TTS Competition Plus 400 Nm.

Ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,5 sekundi u coupe varijanti, dok je roadsteru potrebno 0,3 sekunde više zbog veće mase. Maksimalna brzina je u oba slučaja elektronski ograničena na 250 km/h.


U standardnoj opremi su magnetni amortizeri, a automobil je dobio LED svjetla, Audi Virtual Cockpit te kožne presvlake. Tu su brojne kozmetičke promjene uključujući sjajne 20-inčne felge, crvena kočiona kliješta, crne ukrase i bočne grafike.

U ponudi je i verzija Bronze Selection za standardni TT i snažniji TTS. Dostupna je za obje izvedbe, a sadrži niz bakrenih detalja u unutrašnjosti i izvana, LED prednja i stražnja svjetla, više kože i Ban & Olufsen audio sistem. Audi je pripremio i hromirane završetke izduvnih cijevi te je zatamnio rešetku hladnjaka.


Prodaja počinje ovog mjeseca u Njemačkoj, coupe košta najmanje 61.000 eura, a roadster 63.700 eura. Isporuke se očekuju početkom 2021. godine. Bronze Selection paket će koštati 6.190 eura za TT i 4.490 eura za TTS. Isporuke se očekuju na proljeće.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.