x

NOVA PERJANICA

Audi Q8 stiže u junu

Na Audijevoj godišnjoj konferenciji za medije potvrđeno je da će novi član Q porodice u svom produkcijskom izdanju biti predstavljen u junu.

Član Audijevog odjela za tehnički razvoj Peter Mertens potvrdio je da će Audijev novi SUV s oznakom Q8 biti predstavljen na ovogodišnjem Sajmu automobila u Šangaju koji svoja vrata otvara u junu, a Mertens je spomenuo da će Audi u ovoj i narednoj godini predstaviti 11 modela automobila koji uključuju redizajnirane i potpuno nove modele kao što je spomenuti Q8.


Audi Q8 bit će nova perjanica Audija u segmentu SUV-ova i dijelit će platformu s modelom Q7 koji je u svom prvom izdanju predstavljen prije 15 godina. U odnosu na Q7, Q8 će izgledati atraktivnije i imat će luksuznije opremljenu kabinu u kojoj se očekuje nekoliko detalja koje je Audi već ponudio s posljednjom generacijom svog najluksuznijeg modela A8.


Informacija o pogonskim opcijama još uvijek nema, ali se očekuje da će Audijev odgovor na BMW X6 biti ponuđen i u verzijama koje u Ingolstadtu označavaju slovima S i RS. Kako god, Q8 će uz novi A6 i električni SUV e-tron Quattro predstavljati glavne novitete Audija za ovu godinu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.