x

Audijev odgovor na Mercedes-Maybach

Njemački proizvođač predstavio je svoju najluksuzniju limuzinu.

Najavljen kao rival Mercedes-Maybachu S klase, Audi A8 L Horch je predstavljen u Kini, uoči zvanične premijera zakazane za sajam automobila koji se održava u gradu Guangdžou.

Zasnovana na standardnom Audiju A8, L Horch limuzina se već na prvi pogled ističe za 130 mm dužim međuosovinskim rastojanjem.

Još impozantnija je unutrašnjost ovog automobila čiji će se vlasnici svakako voziti na zadnjim sjedištima, a ne na poziciji vozača koja je rezervisana za službenog šofera.

Dakle, pozadi su dva ogromna sjedišta poput fotelja, opremljena električnim grijačima, sistemom ventilacije i masažerom.


Razdvaja ih široka centralna konzola sa električnim komandama za podešavanje položaja sjedišta i ekranom osjetljivim na dodir, preko koga mogu da podešavaju parametre "klime" u zadnjem dijelu vozila.

Prednji dio putničke kabine, sudeći prema fotografijama, ne razlikuje se toliko u odnosu na enterijer "običnog" Audija A8.

Primjetni su, međutim, još kvalitetniji i luksuzniji materijali nego kod standardnog A8.

Kada je riječ o pogonskom sistemu, zanimljivo je da se Audi nije odlučio za svoj najveći motor.


Za sada se A8 L Horch nudi sa 3.0-litarskim V6 tvin-turbo benzincem sa 340 KS, u kombinaciji sa 48-voltnom "lakom" hibridnom asistencijom, dok se snaga na sva 4 točka prenosi putem automatskog mjenjača.

Pretpostavljamo da će se Audi u nekom trenutku odlučiti i za snažniju pogonsku konfiguraciju, s obzirom da glavni konkurent - Mercedes-Maybach S klase, ima u ponudi dva moćna motora, V8 sa 503 KS i V12 sa čak 630 "konja".

Cijena Audija A8 L Horch za sada nije saopštena, a više informacija o ovoj luksuznoj limuzini biće poznato nakon zvanične svjetske premijere.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.