x

Prvi dan prvog Grand slama sezone

Australian Open: Nadal rutinski do trijumfa, Vukić se pobrinuo za iznenađenje

Počeo je Prvi Grand slam sezone Australian Open.

Nakon drame oko Novaka Đokovića počelo se napokon pričati o tenisu i najboljim igračima današnjice, a sigurno je da ćemo dobiti novog osvajača Australian Opena, jer popularni Nole neće braniti titulu.

Završeno je nekoliko mečeva prvog kola u obje konkurencije, a u centru pažnje bio je duel Marcosa Girona (ATP 66.) i Rafaela Nadal.


Nadal je nakon Đokovićevog izostanka jedan od favorita za osvajanje Australian Opena, a u protiv Girona je u prvom kolu ostvario lagan i rutinski trijumf sa 0:3, po setovima je bilo 1:6, 4:6, 2:6.

Iznenađenje u prvom kolu priredio je domaći teniser Aleksandar Vukić, inače 144. reket svijeta koji je dobio pozivnicu organizatora, a u prvom kolu je savladao 33. igrača sa ATP liste Lyoda Geroga Harrisa sa 3:1 po setovima 4:6, 6:3, 7:5, 7:6.


Od trenutno završenih mečeva prvog kola u muškoj konkurenciji dalje su prošli Garin, Martinez, Shapovalov, Lajović, Kwon, Albot, Alcaraz, Bonzi, Kozlov, Monfils, Berrettini, Khachanov, Mannarino, Carreno- Busta, Bublik, Korda, Koepfer.

U konkurenciji teniserki nije bilo velikih iznenađenja, a od mečeva koji su trenutno završili plasman u drugo kolo su obezbijedile Benčić, Svitolina, Anisimova, Giorgi, Tan, Zheng, Sakkari, Sorribes Tormo, Pera, Osaka, Kostyuk, Martincova, Brengle, Zanevska, Van Utyvanck, Bronzetti, Parrizas-Dias.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.