x

Australija bez Bena Simmonsa u Tokiju

Ben Simmons odlučio se u utorak povući iz reprezentacije Australije koja će nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju jer, kako se doznaje iz australske odabrane vrste, prolazi kroz "teško razdoblje" u NBA i želi se koncentrirati na poboljšanje svoje igre.

Simmonsa su dosta kritizirali nakon što su njegove Philadelphia 76erse, prvu momčadi Istoka, u polufinalu konferencije eliminirali Atlanta Hawks prije tjedan dana.

Australski izbornik Brian Goorjian je izjavio da on i ostatak reprezentacije podržavaju Simmonsovu odluku te da se nadaju da će se pridružiti Boomersima u budućnosti.

“To je teško razdoblje za njega u ovom trenutku i znam da je to nešto što bi on volio napraviti (olimpijske igre), no timing jednostavno nije dobar”, pojasnio je Goorjian.


“Najbolja stvar za sve je da se on nastavi razvijati i poboljšavati u nekim segmentima za svoju sljedeću sezonu u NBA, ali ‘Boomers’ su uvijek tu za njega”, dodao je.

Simmons, koji je odigrao samo dvije utakmice za australsku reprezentaciju 2013. protiv Novog Zelanda, trebao je biti predvoditi Australiju u lovu na prvu olimpijsku medalju.


Budućnost Simmonsa u Sixersima je neizvjesna prema australskim medijima koji pišu da ga se ta franšiza želi riješiti.

Australska reprezentacija, koju sada čini 16 igrača, trenutačno trenira u Las Vegasu gdje će početkom sljedećeg mjeseca biti smanjena na 12 igrača prije prijateljskih pripremnih utakmica protiv SAD-a, Nigerije i Argentine.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.