x

Amerikanci u finalu

Australija imala plus 15 protiv SAD-a, a zatim nestala sa parketa

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju nakon što je u današnjem polufinalu savladala selekciju Australije rezultatom 97:78.

Australija je u pripremnim utakmicama dobila SAD, a i u današnjem polufinalu krenuli su odlično i činilo se kako su na dobrom putu da naprave iznenađenje.

Tim Briana Goorjiana kontrolisao je igru u prvoj dionici nakon koje je imao šest poena prednosti (24:18), da bi u drugoj dionici uspjeli da stvore i fantastičnih 15 poena prednosti (41:26).


Međutim, završnih pet minuta druge dionice Australija odigrava očajno. Amerikanci kao da su se probudili i do kraja prvog poluvremena se potpuno vraćaju u meč. Na poluvrijeme Australija odlazi sa samo tri poena prednosti, 45:42.

Treći period odlučio je ovu utakmicu. Tim Gregga Popovicha dodao je gas i Australci su u tim trenucima bili potpuno razbijeni. Ovaj dio igre SAD su dobile sa 32:10 i bilo je jasno da Australija neće moći više ništa napraviti.


SAD je potom lagano privela meč kraju i došla je do plasmana u finale gdje ih čeka duel protiv pobjednika meča između Slovenija i Francuske.

Kevin Durant je sa 23 poena i devet skokova predvodio Amerikance do trijumfa, Devin Booker je dodao 20, dok je na drugoj strani Paty Mills ubacio 15 poena.

Treba svakako istaći da je sudija ovog polufinala bio Ademir Zurapović iz Bosne i Hercegovine.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.