x

Austrija će od sredine maja ponovo pokrenuti turističke kapacitete!

Austrijska vlada sredinom maja planira pokrenuti "ugašeni" turizam u zemlji, koji je zbog pandemije koronavirusa u potpunosti zaustavljen.

Elisabeth Köstinger, ministrica turizma u vladi Sebastiana Kurza kazala je danas da se sredinom maja planiraju ponovo pokrenuti hotelska industrija, restorani i ugostiteljski objekti.

"Onaj ko planira odmor za ljeto, trebao bi razmisliti o tome da ga provede u Austriji, ali da je zdravlje glavni prioritet i zadržavanje širenje koronavirusa", kazala je Köstinger, a prenosi Kurier.


Navela je kako se ne može procijeniti kako će se razvijati situacija u susjednim zemljama, posebno uvedene karantinske mjere, ali je odmor u Austriji preporučljiv na nekoliko načina.

Vlada razmatra na koji način će se ponovno pokrenuti poslovanje hotela i ugostiteljskog sektora, a izvjesno je da će se neka pravila morati donijeti, kao što je ponašanje u vanjskim bazenima.


"Pravila su u izradi. Važno je da se poštuju higijenske mjere, a to se odnosi i na sve kompanije koje nude usluge smještaja", kazala je Köstinger naglasivši da su različiti zahtjevi udaljenosti na koncertima od onih na planinarskoj stazi.

Zasad nema pouzdanih procjena hoće li Austrijanci uspjeti nadoknaditi nedostatak stranih gostiju. Kazano je kako su posebno važni gosti iz Njemačke te su s vlastima u ovoj zemlji u stalnom kontaktu.

.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.