x

Automobili čiji motori prelaze više od 1.000.000 km

Prilikom kupovine automobila, nakon što je privukao našu pažnju svojim dizajnom, jedna od stvari na koju najviše obraćamo pažnju je njegova pouzdanost.

Činjenica da sa većom ili manjom sigurnošću znamo da se radi o vozilu koje će biti sa nama dugi niz godina, važno je i koliko ćemo kilometara u njemu preći bez problema. Treba znati da postoje kombinacije modela i motora koje lako mogu da pređu milion kilometara. U slučaju da imate neki takav, u koji ne morate da ulažete više novca od redovnog održavanja i sa kojim nećete imati ozbiljnih kvarova, znajte da posjedujete pravo blago.

Ovo je spisak automobila za koje je dokazano da mogu da pređu preko milion kilometara.

Mercedes 240D je jedan od onih automobila sa kojim biste mogli voziti oko svijeta nekoliko puta. Pored toga, tržište polovnih djelova za ovaj model je ogromno, a skoro sve njegove komponente možete pronaći na Internetu. Na spisku su još Volvo P1800, Saab 900 Turbo, kao i BMW 325i (E30). Eksperiment koji je sproveo Mobil1 pokazao je da BMW 325i E30 može da pređe više od 1.5 miliona kilometara. Ovaj test je bio zasnovan na stavljanju na dinamometar i kotrljanju četiri godine pri brzini od oko 130 km/h.

Škoda Octavia (i Superb) je osim sigurnosti je poznata i po niskoj potrošnji goriva. Sjevernoamerikanci vole da vode računa o svojim automobilima kako bi ih učinili klasicima. Upravo to se dogodilo sa primjerkom modela Lincoln Town Car penzionisanog gospodina iz Kanzasa koji je svojim automobilom prešao 2 miliona kilometara. Dobra priča o dugovječnom automobilu ispričana je prije samo nekoliko mjeseci o jednom Subaru Foresteru. Riječ je o primjerku u vlasništvu Jernera Junga, slovenačkog muzičara koji ga je kupio 1998. godine. Sa njim je nekoliko puta obišao svijet, prevalivši milion kilometara.

Tu je i kultna Volkswagen Buba. Ne čudi što jedan od najprodavanijih automobila u istoriji, poput Volkswagenove Bube, spada u red onih koji su uspjeli preći milion kilometara. Zapravo, Buba se može pohvaliti primjerkom koji je premašio 2,5 miliona km. Toyota Highlander takođe se ušuljala na ovu listu. Primjerak iz 2006. prešao je više od 1.6 miliona kilometara prije nego što je stradao u uraganu Ian na Floridi 2022, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.