x

Avon donirao 20.000 KM Fondacije lokalne demokratije za borbu protiv nasilja nad ženama

Avon, globalna beauty kompanija, poziva ljude širom svijeta da se izjasne i prekinu šutnju oko nasilja u porodici #SpeakOutSilenceHurts. Poziv za podršku dolazi usred zabrinutosti da će najnovija socijalna ograničenja širom svijeta potaknuti drugi porast porodičnog nasilja, a nakon što su se globalni slučajevi povećali za 20% tokom prvog covid-19 zaključavanja. Avon pokušava i objavljivati tačne izvještaje o žrtvama i porastu nasilja, jer su žrtve ponovno zatvorene kod kuće i izolirane sa svojim zlostavljačima.

Budući da UN predviđa dodatnih 15 miliona slučajeva nasilja nad ženama za svaka tri mjeseca zaključavanja, porodično nasilje postalo je 'pandemija u sjeni' otkako su početna ograničenja zaključavanja uvedena početkom ove godine. Da bi podigao svijest i prikupio vitalna sredstva kako bi njegovi dobrotvorni partneri mogli nastaviti pružati konkretnu podršku, Avon pokreće novu kampanju prikupljanja sredstava puštanjem u prodaju limitiranih izdanja #SpeakOutSilenceHurts proizvoda: Hidrokolor ruža za usne u crvenoj nijansi i crne pamučne maske za lice za zaštitu.

Avon unutar kompanije pokreće i Protokol o rodno zasnovanom nasilju kao potpunu podršku za zaposlenike koji se suočavaju s nasiljem u porodici. Protokol se obavezuje senzibilizirati zaposlenike za nasilje u porodici, pružiti obuku za podizanje svijesti i rušenje zida šutnje, kao i podršku žrtvama.

“Nasilje nad ženama svakodnevica je koje svi trebamo biti svjesni. Avonova globalna kampanja za borbu protiv nasilja nad ženama kontinuisano traje u više od 50 država u kojima Avon posluje, i ponosni smo što je i Bosna i Hercegovina jedna od njih. U Avonu smo osmislili i dizajnirali posebne proizvode sa simbolom vječnosti, simbolom naše borbe.

Ponosni smo što smo i ove godine možemo uručiti ovu značajnu donaciju Fondaciji lokalne demokratije i što možemo da pružimo pomoć onima kojima je ona potrebna. Veliko hvala želim uputiti i svim našim dragim damama na terenu, našim Avon Članicama kluba koje šire našu poruku o osnaživanju u lokalnoj zajednici i što naručuju naše proizvode sa znakom beskonačnosti”, istakla je Danijela Šantić, generalna direktorica Avon Adriatic regije.

“U svijetu je svaka treća žena doživjela neki od oblika nasilja. Progovorimo zajedno i budimo podrška ljudima oko nas: zapamtite besplatni broj 033 222 000 Sigurne kuće u BiH gdje vas čeka stručna pomoć i trenutna podrška”, poručila je Jasmina Mujezinović, izvršna direktorica Fondacije lokalne demokratije i još jednom se zahvalila kompaniji Avon što su se i ovoga puta ukazali povjerenje Fondaciji lokalne demokratije sa ovom značajnom donacijom.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.