x

Avon predstavio Nutra Effects - novu kolekciju proizvoda za njegu kože!

U ugodnom ambijentu restorana SuperFood u Sarajevu predstavljena je nova inovativna kolekcija proizvoda za njegu kože iz Avona. Nakon više godina istraživanja i razvoja u našim laboratorijama, Avon predstavlja veliki napredak, Nutra Effects asortiman krema za njegu kože sa aktivnim kompleksom na bazi sjemenki.

U Bosni i Hercegovini, Avon je prisutan od 2003. godine kada je osnovan Avon Cosmetics BiH d.o.o. Riječ je o kompaniji s bogatim naslijeđem i tradicijom, temeljenoj na čvrstim vrijednostima i principima koji potiču od osnivanja Avona u SAD-u prije više od 125 godina. Kao dio Dunavske regije od 2011. godine, Avon Bosna i Hercegovina nalazi se u jednoj od najuspješnijih regija u Europi. Kao jednu od tajni uspjeha u Avonu ističu važnost poznavanja potreba kupaca i korištenje svake prilike za unapređenje odnosa s njima. Tokom svake kampanje, koja traje po 3 sedmice, Avon lansira nove proizvoda i nudi neodoljive ponude, a godišnje izdaje 17 brošura. Avon je ``kompanija za žene``. Ponosan je na svoju dugu tradiciju predanosti ženama i to je istovremeno jedan od najznačajnijih faktora koji Avon razlikuje od drugih kompanija. Kao poslodavac, Avon vjeruje kako su ljudi najveće bogatstvo kompanije. Avon prihvaća različitost zaposlenika te osigurava priliku za razvoj i napredak svakom zaposleniku te ih nagrađuje u skladu s tim. Tvrtka Avon Cosmetics BiH je aktivna na području borbe protiv raka dojke i nasilja nad ženama s ciljem poboljšanja i spašavanja života žena. Već je 2007. Avon u Bosna i Hercegovina krenuo s proizvodima s rozom vrpcom kao regularnom ponudom u svojoj brošuri tako započevši svoj humanitaran rad, a 2008. je uveo i posebne proizvode sa simbolom vječnosti kao podršku borbi protiv naslija nad ženama. KOmpanija je organizirala i brojne humanitarne akcije, poput tri izdanja AVON Šetnje za život za podizanje svijesti o potrebi redovnog pregleda te prikupljanja sredstava za udruženja žena oboljelih od raka dojke kao i nabavku prijeko potrebnih mamotom i mamograf mašina.

Hranjive sjemenke već odavno se koriste u ishrani, kao važan izvor proteina, vlakana, željeza, vitamina i masnih kiselina, međutim od nedavno svoju primjenu našle su i u  njezi kože, što na najbolji način demonstrira Avon sa svojim kremama koje koje hidratiziraju i hrane kožu pružajući joj sve što je potrebno za lijep i zdrav izgled.

 

Najbolja njega dolazi iz prirode. Sam izvor života, sjemenka sadrži hranjive sastojke u jednom malom, kompaktnom pakovanju. Sada je Avon razvio Nutra Effects, novu liniju proizvoda koja koja koristi tu snagu kako bi vaša koža bila zdravija i njegovana. 

 

Linija uključuje šest kolekcija, a svaka od njih u sebi sadrži specijalno odabrane sjemenke za specifične potrebe određenog tipa kože. Napravljeni sa zdravim sastojcima, ovi proizvodi su 100% testirani na alergije, ne sadrže parabene, ftalate ili boje. Nutra Effects linija pomaže vraćanje mladolikog izgleda kože, njenog tonusa i obezbjeđuje besprijekornu hidrataciju koja će kožu učiniti obnovljenom već od prvog dana.

 

Nutra Effects proizvodi su raspoređeni po  specifičnim problemima kože te imamo: Hydrating, Balance, Radiance, Ageless i Ageless Advanced proizvode za njegu kao i Nutra Effects kolekciju za čišćenje lica. 

 

Ekstrakt sjemenki nara, koje predstavljaju bogat izvor antioksidansa, minerala i vitamina C sadržan je u kremama linija Ageless i Ageless Advanced i pomaže usporavanju procesa starenja kože, vraćajući joj izgubljenu elastičnost i pomažu kod smanjenja bora.

 

Ekstrakt chia sjemenki nalazi se u linijama Hydrating i Balance a ove sjemenke, osim što su bogat izvor minerala, vitamina i dragocjenih omega-3 kiselina, mogu upiti i do 12 puta veću količinu vode od svoje težine čime obezbjeđuju dugotrajnu hidrataciju i optimalnu vlažnost kože.

 

Krema linije Radiance sadrže ekstrakt sjemenki jednog od najljepših egzotičnih cvjetova, cvijeta rajske ptice, uz pomoć kojeg ujednačavaju ten te koži vraćaju blistav i zdrav izgled.

 

Alina Gonzales Avonova izvršna direktorica odsjeka za inovacije proizvoda za njegu kože i proizvode za zaštitu od sunca „Nutra Effects linija koristi hranjive tvari koje se nalaze u sjemenkama kako bi vašoj koži vratila sjaj od prvog dodira i poboljšanje ukupnog stanja tokom dužeg perioda. Njihov  snažni kompleks aktivnih sjemenki sadrži kombinaciju ekstrakta sjemenki koji sadže esencijalne antioksidante i vitamine. Svaki tip sjemenki daje koži potrebne hranjive sastojke i čine je besprijekornom.“ 

 

Svaka kolekcija u sebi sadrži dnevnu i noćnu kremu kao i dodatne proizvode za čišćenje i dodatnu njegu. Nova, revolucionarna Nutra Effects linija proizvoda će biti u ponudi u Avon brošurama već od 15.04.2015. 

 

Promotivna cijena proizvoda iz ove kolekcije će biti već od 10,90.

 

Više detalja potražite na: http://www.avon.ba/PRSuite/nutraeffects.page

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.