x

Bademovo ulje je najbolji beauty saveznik u hladnim danima!

Bademovo ulje je dugogodišnji beauty “saveznik”. Poznato je kao ulje koje dubinski hidrira i oporavlja kosu. Takođe je odlično za njegu svih tipova kože, posebno suhe i osjetljive. Uvijek ga se sjetimo zimi, i nanosimo ga na kosu i lice, kako bismo spriječili dehidraciju i perutanje.

Smatra se da ne postoji bolji prirodni preparat od ulja za kosu. Njihovo djelovanje je zaista nevjerovatno. Ulje možete nanositi tri puta sedmično kao i sva ostala ulja. Ili za najbolji efekat, spavajte sa maskom na kosi. Ako izaberete ovaj način, obavezno vežite kosu u punđu, i stavite čist peškir na jastuk.

#1 Oporavlja suhu kosu

Ako koristite peglu vidjećete da će masaža uljem oporaviti kosu oštećenu od toplote. Takođe, masažom se jača korijen kose i ubrzava rast. Ovo je povezano sa hranjivim materijama i masnim kiselinama sadržanim u ulju, koje prodire u kožu glave, obnavlja oštećenu kosu i pospješuje rast kose.

#2 Zaustavlja opadanje

Pošto je bademovo ulje veoma lagano, ono se postavlja na kosu kao neki štit koji stvara dodatni sloj. Na taj način kosa je ojačana i sprječava se opadanje kose.

#3 Uklanja perut i umiruje kožu glave

Bademovo ulje hidrira i omekšava kožu glave, poboljšava cirkulaciju i smanjuje bilo kakvu iritaciju ako je imate. Zimi su iritacije vrlo česte zbog toplog i suhog vazduha u prostorijama. Koža glave može biti iziritirana i od previše agresivnih hemijskih preparata za kosu. Redovnom upotrebom bademovog ulja sve ovo možete da spriječite. Takođe, ako koristite ovo ulje, zaboravite na perut!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU. Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)