x

ljepota prirode

Bahami istinski raj koji vrijedi posjetiti

Ovdje možete vidjeti turiste pridošle sa svih strana svijeta.

Bahami su arhipelag od 700 otoka u Atlantskom okeanu, nedaleko od jugoistočne obale Floride, smješteni na površini od 19 939 km2. Stanovnici ovog otoka prije svega mogu uživati u najbistrijem moru na svijetu (vidljivo iz svemira!) ali i u suptropskoj klimi sa oko 300 sunčanih dana i prosječnoj temperaturi od 27°C tokom cijele godine.


Ono što ih čini jednom od najatraktivnijih destinacija, za razliku od drugih karipskih otoka, je bogati noćni život, luksuzni hoteli, velika i bogata ponuda za shopping te najljepše plaže koje u ovom trenutku možete zamisliti, što je rezultiralo uspješnom ekonomijom.


Bahami su kulturna, turistička, politička i ekonomska prijestolnica karipskih otoka. Ovdje možete vidjeti turiste pridošle sa svih strana svijeta kako uživaju u gostoprimstvu ljubaznih stanovnika ovog otoka, ali i u prirodnim ljepotama. Veliki broj turista se uglavnom rasporedi na 14 glavnih otoka, no oni avanturističkog duha mogu doći i do jednog od nenaseljenih otoka, te dan provesti na pjeskovitoj plaži, pokraj mora najljepših tirkizne boje, uz društvu tropskih ribica i diveći se prekrasnim raznobojnim koraljnim grebenima. 


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.