x

Bajka se nastavlja: Serena izbacila drugu na svijetu

Legendarna američka tenisačica Serena Williams plasirala se u treće kolo, po svemu sudeći njezinog posljednjeg turnira u karijeri, US Opena nakon što je u susretu 2. kola pobijedila drugu tenisačicu svijeta Estonku Anett Kontaveit sa 7:6 4), 2:6, 6:2.

Williams nikada nije potvrdila kako je US Open njezin posljednji turnir u karijeri, međutim u nekoliko je navrata dala naslutiti kako se nakon turnira u New Yorku oprašta.

Stoga nije niti čudo što je na tribinama Flushing Meadowsa za vrijeme njezinih mečeva ludnica. Svaki meč bi mogao biti i posljednji. Tako je dvoboj protiv Estonke pratilo je 29.959 gledatelja, uključujući kolege sportske velikane Tigera Woodsa i Lindsey Vonn i mnoge druge.

Vlasnica 23 Grand Slam naslova je protiv druge tenisačice svijeta odigrala sjajno, pokazavši zašto je bila najbolja tenisačica svijeta.

“Ja sam prilično dobra igračica”, rekla je Williams s osmijehom na pitanje kako je srušila drugu tenisačicu svijeta. “Ovo je ono što radim najbolje, volim izazove, volim se nositi s izazovima. Zadnjih nekoliko mečeva u New Yorku stvarno se spojilo. Super sam kompetitivana i iskreno, na to gledam samo kao na bonus. Nemam apsolutno ništa za dokazati,” dodala je.


Upitana počinje li vjerovati da bi mogla osvojiti sedmi US Open i rekordni 24. Grand Slam čime bi se izjednačila s Margaret Court na vrhu liste svih vremena, Williams je inzistirala da ide meč po meč, ali i dodala kako se stvari slažu.

“Ne mogu razmišljati tako daleko. Tu sam, zabavljam se i uživam. Igram dosta dobro,” istaknula je.

Bivša prva tenisačica svijeta stigla je u New York rangirana ispod 600, bez statusa nositelja i sa samo jednom pobjedom na zadnja tri turnira. Prošlo je više od godinu dana i nastupa na Roland Garrosu gdje je posljednji put uspjela spojiti uzastopne pobjede.

Zanimljivo, Williams i Kontaveit su prvi put igrale međusobno. Usprkos velikim emocijama, Serena je bila prisebnija i koncentriranija, posebno u ključnim poenima.


“Uopće nisam odigrala loš meč. Međutim, Serena je definitivno podigla svoju razinu u trećem setu. Igrala je nevjerojatno,” priznala je Estonka.

Williams sada ima omjer 75-2 u drugim kolima Grand Slamova, jedini porazi su joj bili od sestre Venus na Australian Openu 1998. i Garbime Muguruza u Roland Garrosu 2014.

U susretu 3. kola Williams će u petak igrati protiv Hrvatice s australskom putovnicom Ajle Tomljanović koja je u 2. kolu bila bolja od Ruskinje Evgenije Rodine sa 1:6, 6:2, 7:5.

Ajla je tako ponovila uspjeh od prošle godine kada je također dogurala do trećeg kola, no u dosadašnjih osam nastupa na US Openu nikada nije prošla 3. kolo.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.