BAJKA ZA DJECU I ODRASLE «PRINCEZIN ROĐENDAN» KRAGUJEVAČKOG POZORIŠTA IGRA PRED SARAJEVSKOM PUBLIKOM 04. MAJA U 12 SATI U BKC-U! ULAZ SLOBODAN!

04.05.2018 12:00

U sklopu Takmičarskog programa 4. Festivala dječije umjetnosti u petak, 04. maja u 12.00 sati naša djeca i svi zainteresirani mogu pogledati potpuno beslatno izvanrednu predstavu «Princezin rođendan».

Pozorište za decu Kragujevac dolazi nam ove godine sa fantastičnom predstavom! Bajkom koja ostavlja bez daha i djecu i odrasle! Nastala prema djelu ekstravagantnog Oscara Wildea «Infantin rođendan» - ova nas priča potpuno uvodi u čaroliju koju muti materijalni svijet.

Potpuno besplatno, uz najavu na [email protected] ili 061 337 407 možete pogledati ovu sjajnu predstavu!

Ovo je priča o kraju djetinjstva i početku sazrijevanja. Priča o pretvaranju jednog djeteta u grubog tiranina. Opraštajući se od djetinjstva, Princeza se pretvara u bezdušno, dvolično i cinično stvorenje.

Jedna tužna, duboka, pronicljiva i razotkrivajuća priča koja nam nudi saznanja o tome koliko su važne moralne i duhovne vrijednosti u životu. U isto vrijeme ovo je i priča o iskrenoj i čistoj ljubavi koja biva ubijena nadmenošću, cinizmom i surovošću. Predstava «Princezin rođendan» nas opominje da se djeca rastući pretvaraju u odraz onih u čijem su okruženju odrasli.

PRINCEZIN ROĐENDAN, po djelu Oscara Wildea «Infantin rođendan», autor teksta Todor Valov, reditelj Todor Valov, Pozorište za decu Kragujevac, Republika Srbija

Igraju: Milica Redžić-Vulević, Miloš Milovanović, Darija Nešić, Milomir Rakić, Vladimir Đoković, Ljubiša Radomirović

Namijenjeno publici starijoj od sedam godina. 7+

Trajanje: 55 min.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.