Balkan Tube Fest zabava u Sarajevu počinje u petak!

25.11.2017 10:00
balkan-tube-fest-zabava-u-sarajevu-pocinje-u-petak-main

Kad: 25.11.2017. u 12:00

Gdje: Dom mladih, Sarajevo, BiH

 

Balkan Tube Fest već treću godinu zaredom okuplja najpopularnije jutjub zvijezde iz regiona a ove godine, na zahtjev mnogobrojne publike, dolazi i u Sarajevo. 

Događaj koji najavljuje otvaranje 4. po redu Balkan Tube Festa, ujedno i prvog koji se održava u Sarajevu, #BalkanTubEU, održaće se: 

 

u petak, 24. novembra sa početkom u 17:30h u zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu, u ulici Skenderija 3a

 

Zvanični hashtag diskusija koju pokreće Specijalni predstavnik Evropske unije tokom Balkan Tube Festa je #IspeciPaReci, a fokus je na jačanju društva bez predrasuda i bez isključivanja.

 

Zvanični festivalski program počinje:

 

u subotu, 25.novembra od 12 sati na velikoj sceni Doma mladih Skenderija

 

Huligani iz Gimnazije, Va Vana, Lea Stanković, Baka Prase, Vedox, Neki Youtuber, Kovalski i PCAXE samo su neka od imena učesnika ovogodišnjeg Balkan Tube Festa koji će biti učesnici programa 25. i 26. novembra  u Domu mladih u Skenderiji.

 

Svečanoj ceremoniji otvaranja na velikoj sceni u Domu mladih prisustvovaće svi učesnici ovogodišnjeg #BTFSarajevo 2017 festivala. Prvog dana festivala, u amfitetatru će se održati neformalna diskusija učesnika i prisutnih na temu pokretanja jutjub kanala, sigurnosti na internetu, koji su problem sa kojima se moguće susresti te koje su to sve prednosti, ali i nedostaci karijere jutjubera.

 

Drugog dana festivala planiran je nastavak diskusije u maloj sali o uticajnosti jutjubera, njihovom privatnom i javnom životu te interaktivna, live stream radionica. Na Velikoj sceni Doma mladih u Skenderiji putem video linka, pojaviće se trenutno najpopularnija regionalna jutjub zvijezda – Marija Žeželj.

 

Zatvaranje festivala je predviđeno za nedjelju, 26. novembra kada će biti proglašeni pobjednici BTF Sarajevo koji će time dobiti priliku učešća na sljedećem BalkanTubeFestu u Beogradu.

 

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, SaveTheChildren,Coca-Cola, ćevabdžinica Mrkva, Bambi, pekare Manja, Zlatiborac i hotel Holiday.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.