x

Banana punđa – najjednostavnija frizura za prljavu kosu

Imate prljavu kosu, ali baš vam se nikako ne da prolaziti kroz cijeli proces pranja, sušenja, stilizovanja… Imamo rješenje!

Društvene mreže pune su fotografija i tutorijala o ovoj frizuri, a beauty svijet je “banana-punđu” već proglasio must-trendom!

Zašto banana? Zato što donji dio punđe podsjeća na oblik i zakrivljenost banane, dok je kod klasične punđe – ovo frizura okruglog oblika. U svakom slučaju, idealna je za sve bad-hair dane ili pak one dane kada vam se ne da prati i stilizovati kosu…

Vidjeli smo nekoliko tutorijala i savjeta kako dobiti ovu punđu, ali iako zvuči i izgleda stvarno jednostavno (koliko teško može biti složiti punđu?) – najčešće su upravo te “jednostavne” frizure najteže za postizanje!

Dijelimo s vama i video-tutorijal na ovu temu, koji bi svakako sve trebalo da objasni bolje od nas!

Naravno, najbolje od svega je to što ste ovu frizuru (nesvjesno) nosili godinama! Baš zato što vam se ne da puno brinuti oko prljave kose ili pak ujutro nemate vremena za slaganje komplikovane frizure.

Barem sada ne morate imati grižu savjesti kada odete na posao sa “prljavom kosom”. Ma baš ste to i htjeli, jer banana-punđa je totalno cool! Lijeni pristup je ponekad stvarno najbolji pristup… Pogotovo kad je rezultat ovako jednostavan i stylish!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.