x

Bangkok rastura: 4 godine zaredom najposjećeniji grad na svijetu

Unatoč činjenici da je Bangkok više godina na vrhu popisa, tajlandski turizam bilježi blaži pad dolazaka, što nije nevažno u zemlji u kojoj se turizmom ostvaruje 12 posto prihoda...

Bangkok je najposjećeniji grad na svijetu četvrtu godinu zaredom s 22,8 milijuna posjetitelja, prema godišnjem istraživanju koje provodi MasterCard. Pariz i London na drugom su i trećem mjestu s oko 19,1 milijuna dolazaka, a slijedi ih Dubai s 15,9 milijuna.

Popis nastavljaju dva grada u jugoistočnoj Aziji, Singapur i Kuala Lumpur, koji su zauzeli peto i šesto mjesto.

Prema istraživanju koje obuhvaća 200 gradova, u prvih deset svrstali su se još New York, Istanbul, japanska prijestolnica Tokio te turski grad Antalija.

Broj međunarodnih posjetitelja u 200 gradova narastao je za 76 posto u posljednjih 10 godina.

Unatoč činjenici da je Bangkok više godina na vrhu popisa, tajlandski turizam bilježi blaži pad dolazaka, što nije nevažno u zemlji u kojoj se turizmom ostvaruje 12 posto prihoda.

Slabiji gospodarski rast Kine utjecao je na pad dolazaka kineskih turista u prvoj polovici godine. No tu činjenicu djelomice je nadoknadio povećani broj indijskih turista.

Tajland očekuje oko 2 milijuna indijskih turista u 2019., predviđaju tajlandske turističke vlasti.

S druge strane ocjenjuju da će Kina uvijek biti snažno turističko emitivno tržište.

"S obzirom na to da manje od 10 posto kineske populacije ima putovnicu, potencijal kineskog tržišta neće nikada izblijedjeti", rekao je izvršni direktor hotelske grupacije Minor Hotels, Dilip Rajakrier.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.