x

Klubovi traže dogovor

Barca "pojačala" ponudu za Lautara: Bek i 70 miliona eura, Interu to nije dovoljno

Na Nou Campu i dalje traže način kako bi doveli argentinskog napadača Lautara Maritneza iz Intera.

Barcelona i 22-godišnji napadač već su dogovorili uslove, sada se čeka Inter da prihvati ponudu Katalonaca i da se transfer kompletira, no Nerazzurri ne popuštaju nakon što su ranije odlučili da Lautaro ode isključivo za 111 miliona eura odštetne klauzule.

Barcelona pokušava na sve načine da spusti cijenu, uključujući razne igrače, a sada je ponudila 70 miliona eura uz Juniora Firpa, kojeg je procijienila na 41 milion eura, pa bi ukupno posao bio zaključan na spomenutih 111 miliona.

Međutim, Inter je uporan, traži 90 miliona eura u novcu, plus jednog od igrača, pa ostaje da se vidi šta će biti na kraju svega, ali Lautaro bi po svim prilikama trebao postati član lidera La Lige do početka nove sezone.

Junior Firpo je ove sezone upisao 16 nastupa za Barcelonu, ali je i dalje tek zamjena za Jordija Albu na poziciji lijevog beka. Firpo je u Barcu stigao ljetos iz Betisa, ali mnogi vjeruju da bi mu Katalonci mogli dozvoliti da napusti Nou Camp na narednom prelaznom roku, ako ga već ne iskoriste u transfer paketu za Lautara.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.