x

La Liga

Barcelona bez Messija savladala indisponiranu Malagu, Coutinho petom postigao gol

Ekipa Barcelone slavila je u meču 28. kola španske La Lige protiv Malage, a Blaugrana je pobjedu upisala rezultatom 2:0.

Nakon uvodnih minuta u kojima nije bilo prave prilike, Barcelona je u vodstvo stigla u 15. minuti. Jordi Alba poslao je fantastičnu loptu za Luisa Suareza, a Urugvajac glavom pogađa za 1:0.

Katalonci su nakon postignutog pogotka zaigrali još bolje, pa su tako u 28. minuti postigli drugi pogodak. Ovaj put asistenciju je upisao povratnik na teren Dembele, a u petercu Malage najbolje se snašao Coutinho koji petom šalje loptu u mrežu za 2:0.

Pitanje pobjednika ovog meča odlučeno je u 30. minuti kada Garcija zbog ružnog starta nad Albom dobija direktan crveni karton, a nakon toga Malaga nije imala šta tražiti u ovom susretu.

U drugom poluvremenu, Barcelona je sigurno kontrolisala prednost, a najbolju priliku za postizanje trećeg pogotka imao je Dembele u 65. minuti, ali mu je Jimenez odbranio udarac.

Do kraja meča nije bilo pogodaka, pa je Barcelona upisala 22. pobjedu u ovoj sezoni, što znači da i nakon 28. kola nisu doživjeli poraz i prema trenutnoj situaciji, imat će veliku priliku da kompletno prvenstvo završe neporaženi.

Treba napomenti da je Barcelona ovaj meč igrala bez Lionela Messija koji je danas treći put u životu dobio sina. 

S druge strane, ovim porazom Malaga se dodatno udaljila od mogućnosti da opstane u La Ligi, a nakon 28 odigranih kola oni se nalaze na posljednjoj poziciji sa 13 osvojenih bodova, čak 11 manje od Levantea koji je prvi iznad zone ispadanja.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.