x

Žele prodati Nizozemca

Barcelona dogovorila prodaju De Jonga u Manchester United, a onda ih je Xavi nazvao

Španski mediji objavili su sinoć da je Barcelona odlučila prodati Frenkieja de Jonga na kraju ove sezone.

Španski novinar Gerard Moreno iznenadio je sve sinoć kada je objavio da su čelnici Barcelone već neko vrijeme u kontaktu s Manchester Unitedom, a glavna tema je upravo nizozemski veznjak.

Iako je De Jong standardan u Barceloni nakon dolaska iz Ajaxa mnogi smatraju da nije baš u potpunosti opravdao očekivanja.


Moreno je objavio da je Barcelona zbog finansijskih problema primorana ovog ljeta prodati jednog "kapitalca" i navodno izbor je pao na De Jonga. United želi Nizozemca u svojim redovima, a transfer bi mogao iznositi oko 80 miliona eura.

Barcelona je odlučila da proda De Jonga jer je još uvijek na cijeni i pribojavaju se da će ona naredne godine pasti ako Nizozemac ponovo bude igrao u nešto lošijoj formi.


Međutim, transfer nije baš tako blizu realizacije kako je Moreno sinoć objavio. Glavni problem čelnicima Barcelone pravi Xavi Hernandez koji jednostavno ne želi ostati bez De Jonga.

Xavi je pričao sa čelnicima kluba i jasno im poručio da bi prodaja De Jonga bila potpuno pogrešna, te da je to igrač na kojeg on ponajviše računa u narednoj sezoni.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.