x

Odlučili aktivirati otkupnu klauzulu

Barcelona dovodi Lautara Martineza u januaru, čak je i Leo Messi uključen u transfer

Barcelona se našla u ogromnim problemima nakon što je saopšteno da je gotova sezona za Luisa Suareza.

Urugvajski napadač je zbog problema s povredom koljena morao na operaciju i očekivalo se da će oporavak trajati tek nekoliko sedmica. No, svi su bili u šoku kada su iz Barce saopštili da će Suarez van terena biti čak četiri mjeseca.

Zbog toga se upalio alarm na Camp Nou jer je Suarez jedini klasični napadač kojeg ovaj tim ima. Jasno je da će Barcelona dati sve od sebe da dovede novog napadača u januaru, a prvi na meti im je Carlos Vela koji igra za Los Angeles.

Međutim, u Barceloni već smatraju da je Suarez dao svoje i da je vrijeme da nađu neko dugoročnije rješenje. Čelnici Barcelone žele dovesti Lautara Martineza koji briljira u Interu ove sezone.

Italijanski mediji prenose da je Barcelona odlučna da aktivira otkupnu klauzulu koja iznosi 111 miliona eura, te da Lautara dovedu na Camp Nou već u januaru. No, pitanje je da li će igrač pristati na to jer je on jedini koji tu donosi odluku. S druge strane Inter želi da Lautaro potpiše novi ugovor kako bi udvostručili njegovu otkupnu klauzulu, ali Argentinac još uvijek nije pristao na to.

Navodno, čak je i Lionel Messi uključen u sve to i ima zadatak da nagovori svog sunarodnjaka da dođe u Barcu gdje su mu obećali da će biti prvi napadač i kada se Suarez oporavi od povrede.

Lautaro je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 24 meča za Inter, te je postigao 15 golova. Da li će prihvatiti poziv Barcelone i Messija vrlo brzo će se znati.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.