x

Ronald Koeman pred otkazom

Barcelona izdvojila dvojicu kandidata za novog trenera

Nizozemac Ronald Koeman (58) nalazi se pred otkazom u ekipi Barcelone.

Ovaj 58-godišnji trener nije opravdao očekivanja uprave katalonskog kluba i očekuje se da će on veoma brzo napustiti klupu Barcelone.

Mnoga imena povezuju se sa preuzimanjem katalonskog velikana, a Mundo Deportivo tvrdi da su dvojica kandidata najizgledniji.

Novinar ovog lista Roger Torello donosi informaciju kako su za sada Xavi Hernandez i Roberto Martinez opcije o kojima klub najviše razmišlja.


Problem je svakako što nijedan od potencijalnih kandidata nije slobodan. Xavi već godinama radi u Kataru, dok Roberto Martinez vodi selekciju Belgije i vjerovatno bi se morala isplatiti određena odšteta.

Također, kao jedan od kandidata spominje se italijanski stručnjak, bivši trener Juventusa Andrea Pirlo, koji je trenutno bez angažmana.

Katalonski mediji pišu da je prvi čovjek kluba Joan Laporta jasan u stavu da želi trenera koji bi mogao godinama raditi u klubu i ne želi prelazna rješenja.


Rukovodstvo Barcelone veoma aktivno radi na pronalasku novog trenera, a Koeman bi posljednji meč na klupi mogao odraditi u četvrtak protiv Cadiza.

Ronald Koeman preuzeo je Barcelonu u augustu prošle godine od Quiquea Setiena i klub je vodio u ukupno 59 utakmica.

Nizozemac je vodeći katalonskog velikana ostvario je 36 pobjeda, 11 utakmica je odigrao neriješeno i upisao je 12 poraza.

Sa Barcelonom Koeman je prošle sezone osvojio Kup Kralja.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.