x

Valencia uzela bod na Camp Nou

Barcelona još jednom razočarala, Pjanić opet u drugom planu

Barcelona je u derbiju 14. kola španske La Lige ugostila Valenciju, a meč je završen rezultatom 2:2.

Valencia je ove sezone slaba, ali u velikim utakmicama pruža velike otpore. Uspjela je da pobijedi Real Madrid ove sezone, a sada je osvojila bod na Camp Nou.

Barcelona je dominirala, ali Valencia je koristila svoje šanse, ali i greške domaće odbrane. Nakon jedne takve je u 29. minuti Diakhaby pogodio za 0:1.Soler je izveo korner, Diakhaby potpuno sam glavom trese mrežu Ter Stegena.

Uspjeli su Katalonci da izjednače u završnici prvog dijela nakon konfuzne situacije. Prvo je Ter Stegen spasio čist gol, a onad na drugoj strani Gaya u kontaktu s Griezmannom, dosuđen je penal, a kapiten Valencije dobija direktan crveni karton. Ipak, nakon VAR-a, poništen mu je karton, ali penal je ostao.


Messijev udarac brani golman Šišmiša, no u nastavku akcije Messi glavom postiže gol za 1:1 i konačan rezultat prvog dijela.

U 54. minuti Ronald Araujo sedobro snalazi i postiže gol za 2:1, no gosti ne odustaju, pa dolaze do 2:2 u 69. minuti. Jose Gaya je uposio Maximiliana Gomeza, koji je zabio za 2:2.


Nakon toga Barcelona kreće u ofanzivu, ali to joj nije donijelo pobjedu. Miralem Pjanić opet je dobio mrvice, ušao je tek u 86. minuti umjesto Pedrija i imao je jedan udarac koji je izblokiran.

Barcelona je sada peta sa 21 bodom, ali ima čak osam bodova manje od Atletica, koji uz to ima i utakmicu manje. U narednom kolu Barca će gostovati Valladolidu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.