x

Morat će aktivirati otkupnu klauzulu

Barcelona odredila cijenu za Messija koju niko ne može da plati

Lionel Messi je cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo u Barceloni, ali čini se da bi ovog ljeta mogao sve šokirati i promijeniti sredinu.

Argentinac je razočaran igrama Barcelone u proteklim sezonama, ali najviše potezima čelnika kluba. Messi želi da se nešto promijeni u klubu, odnosno da predsjednik Josep Maria Bartomeu podnese ostavku.

No, nakon što je Bartomeu odbio to da uradio sve su učestalije špekulacije da će Messi napustiti Barcelonu. On ima ugovor do ljeta 2021. godine i već nekoliko puta je odbio mogućnost da produži saradnju.

Messi je pokazao nezadovoljstvo načinom na koji se vodi Barcelona, te ne želi više da bude dio toga. Postoji šansa da Barcu napusti već ovog ljeta, ali klub će učiniti sve da se to ne desi.

Mundo Deportivo je jutros objavio da je Barcelona odlučila da neće praviti Messiju problem ako bude želio otići, ali jasno su mu dali do znanja da se to može desiti samo ako neko plati otkupnu klauzulu.

To je zaista skoro nemoguće očekivati da će se desiti jer njegova otkupna klauzula iznosi 650 miliona eura. Novi trener Ronald Koeman želi zadržati Messija u ekipi, ali situacija sada baš i nije najbolja.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.