x

Barcelona prijeti de Jongu: ‘Raskinut ćemo ugovor na sudu!’

Barcelona nastavlja trošiti velik novac u aktualnom prijelaznom roku, a istovremeno izbjegava platiti dugove aktualnim igračima.

Jedan od njih je Frenkie de Jong koji se čitavo ljeto povezuje s odlaskom u Manchester United. Nizozemac je stigao u Barcelonu za vrijeme bivše uprave, a aktualna bi ga rado prodala kako bi vratila nešto novca potrošenog na transfere protekla dva mjeseca.

De Jong ima ponudu Manchester Uniteda koja je već prihvaćena od strane Barcelone, no nizozemski veznjak ne želi na Old Trafford. United neće igrati Ligu prvaka iduće sezone, a to je nešto što se de Jongu ne sviđa.


Stvari s Barcelonom su se u međuvremenu zakomplicirale. De Jong je početkom pandemije pristao potpisati dodatak ugovoru prema kojem će mu se plaća smanjiti do određene mjere, a novac vratiti kada se za to postave uvjeti. Taj dio dogovora je istekao i de Jong sada želi novac koji mu nije isplaćen. Takav stav osporava trenutna uprava, a igraču se prijeti sudom smatrajući da je navedena ugovorna klauzula protuzakonita.


Laporta želi prodati de Jonga, a situaciju bi mogao spasiti Chelsea koji je također od nedavno u pregovorima s Barcelonom, a londonski klub igraču može ponuditi nešto što ne može United – Ligu prvaka.

Barcelona je inače ovog ljeta potrošila 153 milijuna eura na nove igrače, a prihodovali su tek 20. La Liga prijeti da neće dopustiti registraciju novih igrača sve dok se ne balansiraju financijske knjige.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.