x

Zenica

BATE slavio u Zenici protiv Sarajeva! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Nogometaši BATE-a pobijedili su na stadionu Bilino Polje u Zenici u prvoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige ekipu Sarajeva rezultatom 2:1 i tako osigurali solidnu prednost uoči revanša u Bjelorusiji za sedam dana.

Gosti iz Bjelorusije su u vodstvo došli u 19. minuti nakon prodora po lijevoj strani i asistencije Moukama za Bagu, koji je gotovo neometan pospremio loptu u mrežu za 0:1.

Sarajevo je potom ozbiljnije zaprijetilo prizemnim šutem Tatara u 25. minuti, a lopta je nakon udarca Handžića deset minuta kasnije otišla preko gola. 

Nastavio je dobro igrati Bordo tim. Handžić je i u 37. minuti iz još bolje situacije šutirao glavom pored gola, a malo kasnije Milanović je propustio najbolju priliku kada mu je lopta pobjegla u gol-aut.


Inače, delegat utakmice Tugomir Frajman je tokom prvog poluvremena zbog ispaljivanja topovskih udara najavio mogućnost da bude ispražnjena tribina zapad, na kojoj su se nalaze najvatreniji navijači Sarajeva.

Igra se malo primirila u nastavku, a iz jednog kontranapada BATE je udvostručio prednost. Moukam je bio siguran s bijele tačke.

Oko 77. minute došlo je do prekida utakmice budući da glavni sudija utakmice Alexandre Boucaut iz Belgije nije želio više tolerisati ubacivanje pirotehničkih sredstava u teren. Nakon vijećanja s delegatom i pomoćnicima poslije nekoliko minuta odlučio je nastaviti utakmicu i privesti je kraju.

Pauza je dobro došlo domaćim koji su odlični zaigrali sve do kraja meča. Kao plod takve igre došao je i pogodak. Nakon asistencije Šišića pogodio je Handžić za veliko slavlje oko 9.000 navijača Sarajeva. Ipak, do kraja nije bilo promjena pa je BATE u velikoj prednosti uoči revanša u Bjelorusiji.

Vrijedi istači da, mada je bio najavljen, a njegovo je ime bilo uneseno i u službeni zapisnik, Ahmetović ipak nije mogao početi ovu utakmicu zbog povrede pa je umjesto njega počeo Handžić.

.

.

.

.

.

.

.

..


Foto : Pahuljko/
Tekst : Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.