x

Coman ostaje do 2027. godine

Bayern ozvaničio potpis koji se čekao

Minhenski Bayern potvrdio je danas produžetak saradnje s francuskim fudbalerom Kingsleyjem Comanom.

Ovaj 25-godišnji krilni fudbaler prihvatio je ponudu bavarskog velikana za produženje saradnje i danas je klub zvanično potvrdio da je Coman potpisao novi ugovor do juna 2027. godine.

Coman će po novom ugovoru u Minhen zarađivati 15 miliona eura godišnje i nastavit će epizodu u ekipi u kojoj je od 2015. godine.

"Naš cilj je da ostanemo kompetitivni u vrh evropskog fudbala u narednim godinama. S produženim ugovorima Kingsleya, Kimmicha i Goretzke, napravili smo pravi put ka tome", rekao je Hasan Salihamidžić i dodao je:


"Kingsley je već ispisao historiju golom u finalu Lige prvaka 2020. godine. Sad ima priliku da napravi još više. Bitan je faktor za budućnost i jedan od najvećih svjetskih napadačkih talenata".

Oliver Kahn je također prezadovoljan:

"Klubovi širom svijeta traže igrače poput Comana. Produžetak saradnje još je jedan primjer da je naš klub veoma atraktivan za sve. Kingsley živi Bayern i tu mu je dom, a zbog igrača kao što je on publika i dolazi na stadione", istakao je direktor kluba Kahn.


Francuski fudbaler je u Bayern stigao 2015. godine na posudbu iz Juventusa. Potom je njegov ugovor otkupljen, a on je odigrao preko 200 utakmica i zabio je 45 golova za Bavarce.

Naravno, s Bayernom je osvojio apsolutno sve i nema dileme da će u budućnosti ovaj fudbaler biti bitan faktor u igri bavarskog velikana.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.