x

bundesliga

Bayern u drugom poluvremenu slomio otpor Stuttgarta i nastavio potjeru za Borussijom

Ekipa Bayerna upisala je sigurnu pobjedu u pretposljednjem meču 19. kola njemačke Bundeslige protiv Stuttgarta na svojoj Allianz Arena rezultatom 4:1.

S obzirom na to da je trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli Borussija Dortmund pobjedom protiv Hannovera rezultatom 5:1 povećala prednost u odnosu na Bayern na devet bodova, tim Nike Kovača od prve minute žestoko je krenuo prema golu gostiju i odmah su tražili vodeći pogodak.

Igrala se peta minuta kada je Lewandowski ostavio povratnu loptu za Thiaga, a bivši veznjak Barcelone pogađa za vodstvo Bavaraca, ali slavlje je trajalo samo do 26. minute s obzirom na to da je Donis pogodio za 1:1. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U 55. minuti Gentner je postigao autogol i nespretno je donio novo vodstvo Bayernu, a deset minuta nakon toga Lewandowski nije uspio realizovati kazneni udarac. Ipak, u 71. minuti Goretzka je potvrdio sjajnu formu u kojoj se nalazi i postigao je pogodak za 3:1, a konačnih 4:1 postavio je Lewandowski 84. minuti.

Ovom pobjedom Bayern je stigao do brojke od 42 osvojena boda, šest manje od Borussije Dortmund koja je na prvom mjestu sa 48 bodova, a Stuttgart je ostao na 16. poziciji i nakon 19 odigranih utakmica na svom kontu ima samo 14 bodova.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.