x

DUELI 11. I 14. NOVEMBRA

Bećiragić odredio 15 košarkaša za susrete protiv Mađarske i Francuske, nema najvećih zvijezda

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić odredio igrače na koje računa u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Mađarske i Francuske.

Pozive je dobilo 15 košarkaša, a u odnosu na širi spisak koji je objavljen u oktobru nema najvećih zvijezda Jusufa Nurkića i Džanana Muse koji ne mogu igrati zbog obaveza u Portlandu i Real Madridu.


Za našu reprezentaciju protiv Mađarske i Francuske će igrati John Roberson (Manisa, Turska), Sani Čampara (Zadar, Hrvatska), Edin Atić (Budućnost, Crna Gora), Amsal Delalić (Borac), Amar Gegić (Paris, Francuska), Aleksandar Lazić (Budućnost, Crna Gora), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Emir Sulejmanović (Bilbao, Španija), Zinedin Mulić (Spars), Obrad Tomić (Rapla, Estonija), Ajdin Penava (Slavija), Ismet Sejfić (Golden Eagle, Kosovo), Rijad Avdić (Spars) i Haris Delalić (Igokea).


Okupljanje reprezentativaca u Sarajevu je zakazano za nedjelju, 6. novembra, a očekuje se da ekipa bude kompletirana na večernjem treningu u ponedjeljak.

Naši košarkaši utakmicu protiv Mađarske igraju 11. novembra u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu u 20 sati, a tri dana kasnije u gradu Pau gostuju kod Francuske (20:30 sati).


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.