x

Begić: Gračanica zaslužuje tim u Premijer ligi!

Vijest koja je svakako iznenadila sve ljubitelje rukometa u Bosni i Hercegovini je da Hariz Begić povremeni bh.reprezentativac više nije član Konjuha iz Živinica, te prelazi u redove Gračanice.

Ovaj povremeni bh.reprezentativac za portal SportSport.ba govori o tome zašto je   nakon dugogodišnjeg igranja za Konjuh iz Živinica odlučio da promjeni sredinu.

 

`` Zaista jako dobro pitanje moram da priznam što ste me pitali. Teško je kada se rastaješ od kluba u kojem si stekao sve, od pune igračke afirmacije pa do toga da si uspio da doguras i do nastupa u najdražem dresu svoje države, a to je meni obezbjedio sve Konjuh. Iskreno ima više razloga zašto sam odlučio na promjenu sredine. Prvi je taj što je došlo do nesuglasica sa već sada bivšim klubom po nekim pitanjima, ali zaista nikome ništa ne zamjeram. Konjuhu želim mnogo sreće na sportskom planu, a također moram da istaknem i par ljudi u upravi bivšeg kluba  kojima ću biti zahvalan do kraja života za sve što su uradili za mene. Posebno se to odnosi na predsjednika kluba gospodina Envera Sarajlića, kojem i ovim putem izražavam duboku zahvalnost.

 

``Drugi razlog svakako je što do igračkog zasićenja nakon toliko godina provedenih u jednom klubu.Zbilja sam želio promjenu,trebao sam motiv za  nastavak svoje karijere. Najbolja opcija za prelazak mi je bila Gračanica na čelu sa predsjednikom kluba gospodinom Nedimom Musićem koji sa svojim saradnicima je napravio zaista jednu zdravu sredinu. Iskreno se nadam da ću uz ova pojačanja koja su stigla u klub, doprinjeti da već iduće sezone vratimo se u društvo najboljih`` završio je Begić

 

Podsjetimo nakon prvog dijela Prve lige FBiH za rukometaše Gračanica i Kakanj dijele prvo mjesto sa istim brojem bodova, dok Sloboda Solana zauzima treće mjesto sa samo tri boda zaostatka. Ove tri ekipe u drugom dijelu sezone vodiće veliku bitku za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine za rukometaše.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.