x

Beko oprema Roditeljsku kuću Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH” u Sarajevu! (GALERIJA)

Kompanija Beko, nakon niza uspješnih aktivnosti na svjetskom nivou pod okriljem svoje platforme „Jedi kao šampion“ koja za cilj ima podizanje svijesti o važnosti zdrave ishrane i borbu protiv dječije gojaznosti, uspostavila je saradnju sa Udruženjem “Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH” i uručila tom udruženju robnu donaciju. Donacija se sastoji od kuhinjskih aparata i uređaja koji će se koristiti za pripremu zdrave hrane po prilagođenim režimima djeci na liječenju i na taj način će doprinijeti njihovom bržem oporavku.

Beko je uručio robnu donaciju Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH” na svojoj regionalnoj turneji „Jedi kao šampion“ koja se tokom maja i juna dešava u zemljama regiona. U okviru ovog događaja, Beko organizuje kulinarske radionice sa poznatim kuharima, a u Sarajevu sa posjetiocima kuha šef kuhinje Nermin Hodžić. Na radionicama se sprema hrana po receptima iz kuhara „Jedi kao šampion“ po kojima se hrane fudbaleri FK Barselona, i one predstavljaju dobru priliku za roditelje i djecu da u svoje jelovnike uvrste zdrave, brze i ukusne obroke. Pored kulinarskih radionica, organizovana su i nagradna takmičenja u pripremi smutija za publiku i fudbalska takmičenja za djecu. Osim tih zabavnih sadržaja, posjetioci su imali prilike da pogledaju i isprobaju novu liniju ugradbene i samostojeće Beko tehnike.

„Ponosni smo što ćemo kroz ovu donaciju doprinijeti krucijalno važnim aktivnostima koje sprovodi Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH”, istakao je Burak Kiroglu, Country Manager Beko Balkans, i dodao: „Na svima nama je odgovornost da uspostavljanjem zdravih prehrambenih navika na svakom koraku stvorimo čvrstu osnovu za djecu da se hrane zdravo i odrastaju zdravi, a uz veliku ponudu uređaja sa pametnim i korisnim tehnologijama koje olakšavaju pripremu zdrave hrane, Beko ponosno podržava porodice u cijelom svijetu.“


Foto: Mirnes Mašić 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.