x

Sjajne partije pruža u Flensburgu

Benjaminu Buriću novo priznanje

Bh. reprezentativni golman Benjamin Burić dobio je novo priznanje.

Naime, Burić je proglašen za najboljim golman u mjesecu martu u Bundesligi.

Burić je u idealnom timu mjeseca, a pored njega su tu još i Marcel Schiller, Hans Lindberg, Hendrik Pekeler, Sander Sagosen, Jim Gottfridsson i Niclas Kirkelokkke.

Burić je nedavno nastupao za reprezentaciju BiH protiv gdje smo ispali u predbaražu od Grčke porazom u dva meča.

Bio je veoma otvoren nakon revanša meča u Mejdanu.


"Realno, mogu čak reći da smo i konkretno danas odigrali u odnosu na naše mogućnosti. Stvarno nemam ništa zamjeriti igračima. Kod nas 90% ekipe prvi put igra za reprezentaciju seniorsku. Pola ekipe nije znalo kako se ponaša na okupljanjima. Ne mogu ja tim momcima da zamjerim. Pokušalo se, ali ovo je trenutno realno stanje reprezentacije Bosne i Hercegovine", rekao je Burić i nastavio o samoj organizaciji poredeći s klubom u kojem nastupa:

"Mi nismo ni tražili nikad nešto puno. Nama je srce puno kad izgubimo sedam razlike u Grčkoj i dođemo u Mejdan i dočeka nas tri hiljade ljudi. Vjerovatno smo nečim to zaslužili. A to sad kakva je organizacija da uporedim... Ne želim puno toga da kažem jer mi je vruća glava i razočaran sam da ti iskreno kažem i nikad se jadnije nisam osjećao u svojoj karijeri. Dolazile su ovdje i velike ekipe pa su se namučile da nas pobjede, a ovako ispali smo kao..."

"Ja ne znam ni odakle da se počne da se krene nešto mijenjati. Svi smo govorili smjena generacija, pa sad kad ponudiš smjenu generacija svi se hvataju za glavu. Ima tu mnogo posla. Ne vidim odakle da se krene".


Kolega je konstatovao da riba smrdi od glave, aludirajući na Rukometni savez BiH.

"Ja sam u sredini, ne znam ni kakva je glava ni kakav je rep. A ja u te ribe još nisam vidio ni glave ni repova. Razočaran sam, teško mi je naći riječi", rekao je Burić i dodao opet o utakmici:

"Momcima stvarno ništa ne mogu zamjeriti. U 59. minuti kad smo zabili gol, slavim. Imali smo želju i volju, borili smo se i u Grčkoj, ali je to trenutno realnost. Kažu iz Premijer lige da se traže igrači. Ja imam dužno poštovanje, igrao sam tu Premijer ligu, ali ne znam da li naše ekipe igraju uopšte Evropu."


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.