x

tradicija se nastavlja

Bentley predstavio novi Continental GT Convertible

Nakon nešto više od godinu dana od predstavljanja nove generacije modela Continental GT iz Bentleya stiže i njegova "open-air" verzija.

Bentley je novi Continental GT Coupe premijerno predstavio u septembru 2017. godine na Sajmu automobila u Frankfurtu. Nešto više od godinu dana nakon toga skinut je veo s Cabrio verzije luksuzno-sportskog GT-a za koji u slavnoj britanskoj kompaniji pod okriljem Volkswagena kažu da predstavlja "srce i dušu" Bentleya.


Osnovna razlika Continentala GTC u odnosu na Continental GT je meki sklopivi krov koji se podiže ili spušta za 19 sekundi, a sve se obavlja pritiskom na taster do brzine automobila koja ne prelazi 48 km/h. U Bentleyu su se potrudili da i pored platnenog krova nivo zvučne izolacije u kabini bude na nivou Coupe Continentala prethodne generacije, što u prevodu znači da će se vozač i njegovi saputnici voziti u zavidno tihom okruženju.


Novi Continental GTC je i pet posto krući u odnosu na "open-air" prethodnika, ali i nešto lakši. Kako god, za adekvatno pokretanje velikog Tourera čija masa iznosi 2.414 kilograma brine 6-litarski W12 biturbo motor sa 635 konjskih snaga i 900 Nm najvećeg obrtnog momenta. Prijenos snage obavlja se posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača sa dva kvačila, a sve zajedno dovoljno je za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,8 sekundi i maksimalnu brzinu 333 km/h.


Suvišno je i spominjati kvalitet materijala i nivo opreme koji se isporučuju uz svaki Bentley, uključujući i Continental GT Convertible. Cijena automobila još uvijek nije objavljena, ali će GTC svakako biti nešto skuplji od Coupe verzije čija cijena bez opcija iznosi 156.700 funti.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.