x

Spreman za Njemačku

Benzema nije mogao poslati bolju poruku navijačima Francuske

Reprezentacija Francuske u utorak igra prvi meč na Evropskom prvenstvu i to protiv selekcije Njemačke.

Bez sumnje je ovo najveći derbi u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva i s razlogom se očekuje spektakularna utakmica na Allianz Areni u Minhenu.

Francuzi su za mnoge glavni favorit za osvajanje Evropskog prvenstva jer igraju u zaista odličnoj formi prethodnih godina.

Didier Deschamps je odlučio dodatno da pojača ekipu jer je nakon šest godina vratio Karima Benzemu u reprezentaciju što će za Trikolore sigurno biti najbolje moguće pojačanje.


Benzema je u pripremnim utakmicama pokazao da će biti ogromno pojačanje, no u zadnjoj provjeri za Euro protiv Bugarske svi su bili itekako zabrinuti kada je Benzema zbog povrede napustio teren.

Iskusni napadač je požalio na povredu koljena nakon što je u jednom zračnom duelu dobio udarac u koljeno. Benzema je pokušao nastaviti utakmicu, ali nije mogao i tražio je izmjenu.

Nakon utakmice pojavile su se i informacije da bi Benzema mogao propustiti Euro, ali na svu sreću to se neće desiti. U pitanju je lakša povreda zbog čega je on odmarao dva dana.

Benzema je jučer odradio trening s ostatkom ekipe Francuske i ono što je oduševilo javnost u ovoj zemlji jeste da će biti spreman za meč protiv Njemačke što je iskusni napadač i sam potvrdio.


"Oporavak ide odlično. Vratio sam se treninzima s ekipom jučer. Nema više bola u koljenu i sve je ok. Da li sam se bojao da ću propustiti Euro? Ne, nisam razmišljao tako. Osjetio sam veliku bol, ali je to bio samo jači udarac. Mislio sam da ne trebam rizikovati i zato sam izašao", priča Benzema i dodaje.

"Nekoliko dana kasnije bol je nestao i počeo sam trenirati. Fizički se osjećam odlično jer sam radio u teretani prethodnih dana i spreman sam 100% za Evropsko prvenstvo".

Utakmica između Francuske i Njemačke igra se u utorak u Minhenu s početkom u 18 sati.

Nakon Nijemaca slijedi im utakmica protiv Mađarske u Budimpešti (19. juni), te duel sa Portugalom (23. juni).


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.