x

Svjestan je da bi dobio žestoku konkurenciju

Benzema šokirao čelnike Real Madrida i zbog jednog razloga najavio odlazak iz kluba

Karim Benzema je već nekoliko sezona daleko najbolji igrač Real Madrida.

Francuski napadač je nakon odlaska Cristiana Ronalda postao prva zvijezda kraljevskog kluba, te igra u zaista fantastičnoj formi.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 27 mečeva u svim takmičenjima i zabio je čak 24 gola i pokazao je da je jedan od najboljih napadača na svijetu.

Ovaj 34-godišnjak s Real Madridom ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali su u kraljevskom klubu odlučni da mu ponude produženje saradnje. Benzema je nedavno izjavio da nema ništa protiv ostanka u ovom klubu, ali čini se da bi se to moglo promijeniti.


Poznato je da Kraljevi žele da pojačaju svoj napad ovog ljeta i očekuje se dolazak Kyliana Mbappea koji bi trebao igrati u tandemu upravo s Benzemom.

Ipak, stvari su se promijenile nakon što su se pojavile špekulacije da Real želi dovesti i Erlinga Haalanda koji bi bio žestoka konkurencija za Benzemu i sigurno da u kraljevski klub ne bi došao da sjedi na klupi.


Španski El Nacional jutros je objavio da je Benzema iznenadio čelnike kluba kada im je poručio da će napustiti Real Madrid na ljeto ukoliko oni dovedu Haalanda.

Dolazak Haalanda bi vjerovatno značio dosta manju minutažu za Benzemu što se očito francuskom napadaču nikako ne sviđa zbog činjenice da igra u zaista nestvarnoj formi već nekoliko sezona.

Benzema je u Real Madrid stigao još na ljeto 2009. godine iz Lyona za 35 miliona eura, te je s Kraljevima osvojio skoro sve što je mogao.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.