x

Beskonačni bazen usred okeana koji nudi trostruki užitak

One&Only Reethi Rah je ime luksuznog rezorta s 5 zvjezdica koji u prijevodu s maldivskog jezika označava prekrasan otok, a koji je uistinu smješten na veličanstvenom atolu North Malé u ovoj južnoazijskoj državi.

Koraljni otok North Malé prostire se usred Indijskog okeana, a poznat je po svojim spektakularnim lagunama, pješčanim plažama, ali i beskonačnom bazenu čiji izgled prkosi zdravom razumu .

Vlasnici Reethi Raha su u sklopu jedne od stotinjak privatnih vila na otoku izgradili bazen koji izgleda kao da “pluta” po oceanu. Tačnije, izgradili su jacuzzi usred bazena koji “ulazi” 30 metara u lagunu zbog čega se korisnicima čini kao da žive na vodi.

Zbog svog specifičnog izgleda i položaja usred Indijskog oceana, beskonačni bazen One&Only Reethi Raha redovito se stavlja na ljestvice najljepših na svijetu.

Voda u bazenu dopire samo do struka pa je ovo mjesto za relaksaciju namijenjeno isključivo starijima od 18 godina. Uz to, treba znati da se noćenje u villi One&Only Reethi Raha s ovakvim pogledom naplaćuje oko 2.250 američkih dolara.


(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.